SAFE-CHARGER TEKNOLOGI

Bakgrunn for ide

Så mange som sju av ti nordmenn velger å lade mobiltelefon og nettbrett om natten, ifølge en undersøkelse TNS Gallup har gjennomført for If Skadeforsikring, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og Norsk brannvernforening.

De fleste har kjent at mobilladere kan bli varme, og i noen tilfeller kan produktfeil, skader eller tildekking føre til at det oppstår brann. Det kan få fatale konsekvenser hvis brannen starter om natten når folk sover.

Bildene er hentet fra google

Hvordan kan vi forhindre dette?

IDE

 Denne enheten vil beskytte mot brann i forbindelse med lading av mobiltelefoner.
 Hvis en hendelse inntreffer og røykutvikling oppstår under lading vil denne enheten kutte strømtilførsel og isolere branntilløpet inne i beholderen.
 Alarm vil vekke deg og i tillegg kunne sende signal ved hjelp av en Z-wave sender til en Smarthjem-sentral, resepsjon eller vaktselskap.
⦁ Dette er et produkt som vil egne seg i alle private husholdninger, institusjoner, hoteller, cruiseskip, oljeinstallasjoner mm. Med andre ord, alle steder hvor en lader mobiltelefoner, nettbrett, litiumbatterier og annet småelektrisk utstyr.

Teknisk beskrivelse

Denne enheten er bygget med kjent teknologi og designet for å utføre sikker lading av mobiltelefoner, nettbrett og andre små ladbare enheter.
Mobiltelefonen vil alltid være lett tilgjengelig under lading og integrert Bluetooth høyttaler vil gjøre Safe-Charger til en suveren streaming unit for musikk.
Integrert LED-lys vil gjøre enheten dekorativ og videre praktisk som nattlampe hvis enheten er plassert på nattbordet.
Safe-Charger vil ha lading via USB.
Design på Safe-Charger kan tilpasses til forskjellig innredning, og med tilleggsutstyr som vekkerklokke, termometer, hygrometer eller trådløs lading.
Safe-Charger er laget av materiale som kan motstå en mindre brann lenge nok til å vekke opp personer og begrense brann til en kontrollerbar hendelse.
• Større enheter hvor en skal lade flere enheter samtidig vil kunne ha ampulle med CO2 som løser ut og slukker brannen.
Forskjellige modeller vil kunne ha forskjellige løsninger, men samme sikkerhet.

Safe-Charger animert scenario (video)

Start video